Szállások Parajdon

Panziók, Vendégházak

A Parajdon található szállások panziók, vendégházak és kulcsosházak színes ajánlataiból tevődik össze. A helybéli panziók többsége saját étteremmel is rendelkezik, ahol a vendégek megízlelhetik az erdélyi és nemzetközi konyha finomságait. Nyári hónapokban ajánlott a parajdi szállások időbeni lefoglalása, mivel a település mozgalmas turisztikai célponttá válik.

Parajd a Sóvidékként ismert régió egyik legjelentősebb települése, és fő vonzereje - a csodálatos természeti környezet mellett - a sóbányája, amelyet gyógyászati célokra is használnak a légúti betegségek esetében. A bányába a látogatókat rövid idöközönként induló autóbuszjáratok szállítják le a föld gyomrába, 120m mélységbe. Többnapos kúra esetén bérlet is váltható. A sóbányához szorosan kötödik a közvetlen szomszédságában található a nemrég megújult sós fürdő. Gyógyászati szempontból felkereshetjük Parajdon a Sószoros iszapmedencéit is, ahol az ásványi iszap és a sós források jótékony hatását ismerhetjük meg. A szorosba a belépés jegy alapján történik és a tanösvényt követve betekintést nyerhetünk a felszíni éghajlat alaktította sóformák világába is.

A település határában található a legendák övezte Rapsóné vára is, amely a Bucsin-tetőre vezető útról közelíthető meg. A lombhullató erdőből merészen kiugró andezit sziklatömb lábánál a látogató utbaigazító táblát, hideg forrást valamint kijelölt tűzhelyet is talál. Parajdhoz kötödik Áprily Lajos erdélyi költő neve is, aki gyerekkorát töltötte a településen.

Kinek ajánlhatók a parajdi szállások:

foenix-szallasok-Parajdon sebelin Réka Panzió

A Parajdon található szállások megjelenítéséhez kattintson a képre.